Donanım sürücüsü
Donanım sürücüsü, işletim sistemlerinde korumalı mod mimarisinde uygulamaların işletim sisteminden bağımsız olarak donanıma erişiminin kısıtlandığı durumlarda donanımla veya işletim sistemi çekirdeği ile haberleşebilmek maksadı ile yazılan kodlardır. Katmansal olarak, donanım ile işletim sistemi ar...
Donanım sürücüsü, işletim sistemlerinde korumalı mod mimarisinde uygulamaların işletim sisteminden bağımsız olarak donanıma erişiminin kısıtlandığı durumlarda donanımla veya işletim sistemi çekirdeği ile haberleşebilmek maksadı ile yazılan kodlardır. Katmansal olarak, donanım ile işletim sistemi arasında - işletim sistemi çekirdeği ve uygulamalar arasında yer alırlar.
Filter Driver
Class Driver
Bus Driver
MiniPort Driver
Reference Driver
Legacy Driver gibi çeşitleri vardır. Donanım sürücüleri ring0'da çalıştıklarından donanıma ve işletim sistemi kaynaklarına serbestçe erişebilirler. Çoğunlukla ve de Microsoft'un önerdiği şekilde C ve C++ programlama dillerinde yazılırlar. MSDN adresinden donanım sürücüler ile geliştirme yapabilmek için kullanılıcak ayrıntılı bilgileri elde edilebilir.